I tisdags tilldelades projektet Implement, där Innovatum är nationell koordinator, andrapriset i RegioStars Awards som korar Europas mest innovativa projekt.

Implement är ett biogasprojekt där svenska, norska och danska parter samarbetar med syfte att lyfta biogasfrågan i kommuner och regioner inom Kattegatt- och Skagerrakområdet. Innovatum har varit nationell ledare för projektet, som i dag har resulterat i det pågående projektet Biogas2020.

- Det goda samarbetet som byggdes upp i Implement har varit en förutsättning för att kunna ta nästa steg och gå vidare till projektet Biogas2020. I Biogas2020 är vi betydligt fler parter som samverkar och vi har ökat bredden i projektet med aktiviteter som omfattar hela värdekedjan. Dessa aktiviteter kommer att gynna biogasutvecklingen i hela Öresund-Kattegatt-Skagerrak-området, berättar Peter Eriksson, nationell koordinator Innovatum samt Lead Parter ledare Biogas2020, i ett pressmeddelande.

RegioStars Awards har som målsättning att lyfta fram unika och nyskapande projekt som är intressanta för andra regioner.