Under veckorna 32 till 34 med start idag, måndag, flyttar NÄL:s medicinakut till nya lokaler. Längre väntetider och störningar för patienterna lär bli följden.

Ombyggnaden av NÄL:s akutmottagning kommer att pågå till september 2015 och under byggtiden får både personal och patienter stå ut med besvärligheterna.

- De akut sjuka som behöver vård direkt kommer inte att märka något. De tas omhand som vanligt. Men eftersom delar av personalen kommer att vara upptagen med flytten har vi färre igång i patientarbetet. Det gör att vi räknar med längre väntetider än normalt de här veckorna, säger Ulf-Peter Lundberg, verksamhetschef för akutkliniken, på NU-sjukvårdens hemsida. Under flytten kommer också färre rum att kunna användas för att ta emot patienter och ljudnivån kommer att bli högre.

- Generellt är det alltid bra om allmänheten kontaktar sin vårdcentral, jourcentral eller sjukvårdsupplysningen 1177 först för att få råd om var de ska söka vård istället för att åka direkt till akuten. Det är dessutom ofta det snabbaste sättet att få hjälp, menar Ulf-Peter Lundberg.