Trollhättans Stads kommunala webbplats är bland de bästa i landet. Det visar en färsk rapport från Sveriges Kommuner och Landsting.

Trollhättan klättrar hela fjorton placeringar från i fjol och kammar hem tredjeplatsen tillsammans med Karlstad. I granskningen från SKL har det sökts efter svar till strax över 250 frågor på landets kommunala webbsidor och Trollhättans hemsida kan ge svar på 94 procent.

- Det är givetvis väldigt kul att vi får bra betyg för informationen på hemsidan. För ett år sedan gjorde vi om vår webbplats, men ny layout och översyn av innehållet. Det känns väldigt kul att det verkar ha gett positivt resultat, säger kommunens webbredaktör Katarina Loodh i ett pressmeddelande,

Främst är det frågor rörande företag, bygga och bo samt individ och familj som kommunen glänser inom. Här är svarsgraden hela 100 procent. Lika hög svarsgrad får kommunen när det gäller förskola, gator/vägar/miljö samt öppenhet och påverkan.

- Det är framförallt vår sökfunktion som förbättras, men vi har också gjort förbättringar inom områden som öppenhet och påverkan, förskola, gymnasieskola och företagsinformation, berättar Loodh.